126 de imobile fără autorizație de construire au descoperit polițiștii locali din Craiova. Pentru toate su cerut în instanță demolarea, 56 dintre ele au fost soluționate și 70 așteaptă verdictul.

„În urma soluțiilor definitive pronunțate de către instanțe, un număr de 24 hotărâri judecătorești urmează să fie puse în executare (de către pârâți, de bunăvoie, iar în caz de refuz, instanța împuternicind autoritatea locală să execute hotărârea, prin desființarea construcțiilor neautorizate, pe cheltuiala pârâților), 10 dintre hotărâri având ca obiect desființarea construcțiilor neautorizate cu destinația de locuință, restul de construcții fiind acoperișuri de bloc, amenajări interioare, terase, anexe gospodărești, etc.).

13 persoane împotriva cărora Poliția Locală a obținut hotărâri judecătorești definitive de desființare construcții neautorizate, le-au dus la îndeplinire de bunăvoie, demolând construcțiile cu forțe proprii, supunându-se astfel celor dispuse de către instanțe (cu acestă ocazie fiind desființate 18 construcții, o singură persoană deținând și demolând de bunăvoie un număr de 6 imobile cu destinația de locuință, restul construcțiilor având destinația de: cort evenimente în suprafață de 800 mp, locuințe, terase, magazii, împrejmuiri)“, au precizat reprezentanții Poliției Locale Craiova.

19 dintre reclamați au reușit să rămână cu contrucțiile în picioare, prin obținerea autorizațiilor și plata unor amenzi.

Toți cei reclamați în instanță, înainte de a ajunge în fața mafgistraților au primit amenzi între 1000 și 100.000 lei și ca măsură complementară s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate.

Împarte cu prietenii tăi: