Introducerea taxei de solidaritate sau a impozitului pe cifra de afaceri vor fi discutate mâine, de coaliţia de guvernare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus recent că Ministerul de Finanţe face în prezent simulări privind efectele aplicării acestor măsuri, prevăzute în programul de guvernare.

Întrebat dacă susţine recenta declaraţie a premierului Mihai Tudose, potrivit căreia Guvernul ar renunţa la aplicarea impozitului pe cifra de afaceri, Liviu Dragnea a declarat că nu se renunţă la impozitul pe cifra de afaceri la cele sub 500 de mii de euro. Este un bun câştigat de către mediul de afaceri, care trebuie păstrat. Nu ştiu ce a declarat premierul, dar dacă are deja simulări şi analize, luni, în coaliţie, ne prezintă şi, dacă sunt argumente…

Liviu Dragnea: Am vorbit public şi eu şi premierul Tudose şi a spus premierul Tudose că atunci când sunt gata, ni le prezintă. Mie mi se pare foarte important că premierul Tudose, când vorbeşte, cam ştie ce vorbeşte.

Pe de altă parte, PNL a atras atenţia că măsurile fiscale, pe care Executivul intenţionează să le introducă, sau creşterea artificială a salariului minim pot afecta atât companiile private din România, cât şi întreaga dezvoltare economică a ţării.

Ludovic Orban, liderul PNL: Toate măsurile fiscale introduse nu urmăresc altceva decât să lovească în moalele capului mediul de afaceri, companiile, oamenii care au spirit antreprenorial, care au iniţiativă economică, oamenii care lucrează, care creează, care construiesc, oamenii care, în general, au performanţă, oamenii care creează plusvaloare.  RRA