Numãrul cazurilor de rujeolã în România confirmate a crescut în ultima sãptãmânã cu 370, ajungând la 8.000.

La nivel național, în acest moment, peste 120 de mii de copii nu sunt vaccinaţi împotriva acestei boli, iar alţi 80.000 nu sunt imunizaţi împotriva poliomielitei. În aceste condiții, Ministerul Sãnãtãții va începe sãptãmâna viitoare o campanie prin care va încerca sã îi convingã pe pãrinþi sã îşi vaccineze copiii.

Deşi autorităţile susţin că la nivel naţional există toate vaccinurile necesare, corespondenţii Radio România au informat că în mai multe judeţe mai sunt totuşi probleme în aprovizionarea cu doze de imunizare.

În Teleorman, Direcţia de Sănătate Publică nu mai are în stoc vaccin împotriva difteriei şi tetanosului pentru categoria de 14 ani şi nici vaccin tetravalent pentru copiii de şase ani. De asemenea, nu se găseşte deloc vaccin antitetanos pentru gravide, iar din maternităţi lipsesc dozele pentru hepatita B care se administrează nou-născuţilor în primele zile de viaţă. Şi în Olt, din lipsa dozelor necesare, peste o mie şase sute de copii de 14 ani au rămas nevaccinaţi împotriva difteriei şi tetanosului. În judeţul Vaslui sunt peste patru mii 500 de copii restanţieri la vaccinarea împotriva rujeolei, iar altor peste două mii 500 nu li s-a administrat încă vaccinul hexavalent.

Împarte cu prietenii tăi: