Lucrările la ștrandul Lugojului au reînceput.

Pentru început cu remedierea uzurii fizice a elementelor din beton şi lemn care au fost deja realizate de la debutul lucrărilor, în urmă cu cinci ani. Proiectul este estimat de autorităţile locale că a fost executat în proporţie de 65%.

O echipă de zece muncitori este raportată zilnic pe şantier executând diferite sarcini.

„Mai întâi a trebuit curăţată vegetaţia, apoi efectuate câteva lucrări de remediere a ceea ce s-a mai slăbit în timpul cât au fost blocate lucrările. Nu sunt probleme grave, dar trebuie să finisăm ceea ce este făcut şi apoi să continuăm ce mai avem este în proiect”, a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Până la inaugurarea noului complex mai trebuie izolate şi amenajate cele şase bazine, reabilitată clădirea fostului restauranţ montat un tobogan cu trei culoare, realizat un teren de teniş instalate echipamentele de pompare, filtrare şi încălzire a apei.

Pentru a reduce cheltuielile cu întreţinerea este prevăzută realizarea unui foraj pentru ape geotermale, acest proiect rămânând pentru moment la stadiul de intenţie, până în prezent nefiind demarat nici un pas concret în acest sens.

Sub semnul întrebării rămâne ritmul cu care se va lucra şi cât timp va dura până când lugojenii se vor putea recrea la centrul acvatic municipal.

Împarte cu prietenii tăi: