Vestigii din Epoca Bronzului au fost descoperite la Timişoara. În zona Parcului Central au fost găsite fragmente de vase, oase umane și chirpici din locuințe.

Arheologul Dorin Micle spune că nimeni nu se ștepta să găsească un sit atît de frumos în mijlocul oraşului. Potrivit acestuia, sunt informaţii că există un sit în zona Monumentul Ostașului, dar rezultatele acelea nu au fost publicate niciodată.

„Au fost găsite câteva vestigii din epoca Bronzului, mai exact câteva fragmente de chirpici şi fragmente ceramice. De asemenea, au fost găsite trei morminte, dar nu ştim din ce epocă datează acestea. Urmează să primim aviz de la Ministerul Culturii să putem intra cu săpăturile în acea zonă”, a spus Dorel Micle, citat de News.ro

Arheologii spun că în acest parc, în care în prezent se fac lucrări de reamenajare şi care este închis pentru public, s-ar afla îngropat cel mai mare stăvilar din cele patru pe care le-a avut Timişoara, după ocupaţia austraică. Aceste stăvilare aveau rolul de a menţine controlul apei care umplea şanţul de apărare al cetăţii oraşului.

Lucrarea din zona Parcului Central din Timişoara a fost oprită iar auorităţile aşteaptă aprobare de la minister pentru a continua cercetarea în zonă.

Împarte cu prietenii tăi: