Aveți grijă când mergeți în parc sau la picnic la iarbă verde! Vă puteți întâlni cu șerpi. Acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des, se plâng bucureștenii. Oamenii fie și-au strâns lucrurile și au plecat în grabă, fie au reacționat lovind șarpele cu ce au putut.

Vlad Cioflec, herpetolog, spune însă că nu există motive de îngrijorare.

”Malurile lacurilor și ale râurilor aparțin șerpilor, înainte să aparțină oamenilor. Lucrările de toaletare a vegetației i-au deranjat, astfel că s-au refugiat în alte zone ale parcurilor, dar niciun șarpe din București nu este periculos pentru om. Mănâncă broaște, nu cresc mai mult de un metru, nu sunt agresivi, nu sunt veninoși, nici măcar nu încearcă să muște”, a explicat Vlad Cioflec.

”În București, până de curând, ne puteam lăuda doar cu două specii de șerpi, șarpele de casă, cel cu galben în spatele capului, și șarpele de apă, cunoscut de toți pescarii de pe Dâmbovița. De curând, în București, a apărut și o specie de șarpe de talie ceva mai mare. Se cheamă popular «Șarpele rău» pentru că este lung și foarte rapid. E cel mai rapid șarpe din Europa. Dar acesta se hrănește cu șoareci și nu cu oameni, nici măcar cu câini sau pisici”, a mai spus herpetologul Vlad Cioflec.

Așadar, dacă întâlniți șerpi în zona Capitalei, indicat ar fi să îi lăsați în pace și să treceți mai departe.