Plajele sălbatice vor putea fi folosite de turişti în mod legal, însă vor funcţiona după reguli bine definite, spune guvernatorul ARBDD, Mălin Muşetescu.

Decizia a fost luată în urma întâlnirilor avute cu primarii localităţilor în care se află acestea:

„Nu vor exista activități economice în fâșia de 150 de metri, practic pe plajă, pe nisip. Există destule facilități în zonele Vadu – Corbu. Am decis, de comun acord cu primăriile, dar și cu cei care au activități economice, să ne ajută și să colaborăm, pentru a oferi serviciile necesare celor care vin acolo, începând cu toaletele ecologice și cu faptul că acele parcări reglementează foarte clar locul în care îți poți lăsa mașina”.

Specificul zonelor Gura Portiţei şi Sulina este diferit, mai spune guvernatorul Deltei, dar chiar şi aşa, am putea vedea salvamari pe aceste plaje anul acesta:

„La Sulina este foarte probabil, și chiar și la Sfântu Gheorghe, să existe salvamari anul acesta. Din ceea ce am discutat cu primarii, dânșii se ocupă de acest lucru și sunt șanse mari să-și găsească și sursele de finanțare pentru a exista un salvamar în acea zonă”.