În urma desfășurării celei de a VI-a ediții a  “Competiției Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, pompierii salvatori din Dolj și Vâlcea au fost câștigători.

Astfel, la proba „Acordarea primului ajutor calificat”, locul I a fost ocupat de echipa  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Județului Vâlcea, iar la proba „Descarcerarea din autovehicule”, echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Județului Dolj a ocupat locul al III-lea.

Competiția a fost organizată de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Fundației pentru SMURD și s-a desfășurat în municipiul București, în perioada 05 – 07 iulie a.c. Întrecerea a cuprins două probe: “Descarcerarea din vehicule” şi “Acordarea Primului Ajutor Calificat” și a urmărit, atât îndemânarea, abilităţile, experienţa şi cunoştinţele profesionale ale concurenților, cât şi reducerea numărului victimelor în urma accidentelor rutiere şi îmbunătățirea tehnicilor de acordare a primului ajutor calificat.

Împarte cu prietenii tăi: