Procurorii DNA anunţă că o parte din dezvăluirile Rise Project privind afacerile lui Liviu Dragnea fac obiectul unui dosar deschis în februarie 2016.

Anchetatorii au solicitat, inclusiv, acte de la autorităţile din Brazilia.

Rise Project a publicat o serie de materiale despre presupusele afaceri ale liderului PSD Liviu Dragnea în Brazilia, dar şi despre firma Tel Drum.

Din documentele ataşate articolului de ieri şi atribuite DGIPI, ar rezulta că o reţea de persoane influente din Teleorman ar fi fraudat fonduri europene.

Reţeaua, se susţine în investigaţia jurnalistică, ar fi formată din apropiaţi ai liderului PSD, Liviu Dragnea, prezentat ca fiind cel care controlează societatea Teldrum.

DGIPI afirmă că documentul prezentat de Rise Project nu-i aparţine, iar preşedintele social-democrat neagă orice legătură cu societatea respectivă.

Direcția Națională Anticorupție a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției.

DNA mai spune că, raportat la actele procedurale efectuate în dosar, atunci când împrejurările vor permite, va fi în măsură să ofere detalii suplimentare.