Liderii Coaliţiei de guvernare dau asigurări că schimbarea modului de impozitare a companiilor nu se va face dacă taxarea pe venit va afecta firmele corecte.

Totul depinde de rezultatul simulărilor care se fac la ministerul de Finanţe, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Premierul n-a spus decât ceea ce a spus în ziua de învestitură, ceea ce am spus şi eu: Cu foarte mare grijă, dacă ele îşi ating scopul dar crează defecţiuni în altă parte a economiei, acele măsuri nu vor fi aplicate. (Preşedintele PSD, Liviu Dragnea)

Şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că Guvernul analizează mai multe soluţii şi nu va face nicio modificare fiscală care să afecteze companiile care au un comportament corect. El a explicat că se caută o modalitate prin care să fie impiedicat eventualul transfer de profit în ţări cu o taxare mai relaxată.

În momentul de faţă, firmele româneşti ajung să facă mult mai mult profit şi să plătească mult mai mult impozit pe profit decât firmele străine. Şi numărul de angajaţi pe care îl au firmele româneşti depăşeşte cu mult cel al firmelor cu capital străini. (Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu)

Impozitarea progresivă pe cifra de afaceri a fost deja criticată vehement de mediul de afaceri. Mai multe organizaţii ale companiilor au spus că o măsură de o asemenea anvergură va avea un efect destabilizator asupra economiei şi riscă să schimbe intenţiile de investiţii la noi în ţară.