Prim-solistul Teatrului de Balet Sibiu, balerinul rus Kiril Ermolenko, va debuta, mâine-6 iulie, în calitate de coregraf, cu producția „Poveste despre suflet. Povestre despre trup.”
Coregrafia va fi prezentată în avanpremieră, în cadrul celei de-a patra ediții a programului „Geneza”.
Pentru prima sa coregrafie, Kiril Ermolenko aduce pe scena de la Redal Expo, șase balerini ai Teatrului (Myrna Squire, Aina Sanxo, Claudiu Buldan, Samuel Rosek, Naoya Kyuno și Kenichi Murata). Spectacolul începe la ora 19.

* Kirill Ermolenko a absolvit, în anul 2005, Colegiul Național de Coregrafie din Kazan, Rusia și în anul 2008 Academia Națională de Coregrafie din Moscova, fiind specializat ca dansator profesionist de balet și profesor de coregrafie. În anul 2012 a câștigat locul întâi în cadrul Competiției Internaționale de Balet Kiev, Ucraina. A participat la numeroase turnee pe teritoriul Rusiei și în străinătate și are un repertoriu bogat de roluri solistice în majoritatea baletelor clasice:„Lacul Lebedelor”,„Spărgătorul de nuci”,„Frumoasa din pădurea adormită„, „Giselle”, „Don Quijote”, „Corsarul”, „Romeo și Julieta” – toate aceste balete regăsindu-se și în repertoriul de spectacole al TBS. În repertoriul lui Kirill Ermolenko se regăsesc de asemenea și lucrări de dans contemporan, dintre care amintim aici o mică parte precum: „Bolero”, coregrafia Nijinsky, „Pavilion from Armida„ – coregrafia Smoriginas, „Cleopatra” – coregrafia Patrick de Bana, „The Blue God” și „The Beast and The Beauty” – coregrafia Wayne Engling.

Împarte cu prietenii tăi: