Turiştii români care merg în concediu în afara ţării cu maşina personală trebuie să se asigure că au cartea verde valabilă.

Asiguratorii amintesc că această poliţă îi va scuti de multe neplăceri în cazul unei tamponări în străinătate, pentru că asigură repararea autovehiculului şoferului păgubit.

În cazul unui astfel de accident se poate utiliza şi formularul de constatare amiabilă, a declarat, pentru Radio România, Sorin Greceanu, director în cadrul Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România.

Să avem grijă să documentăm acest accident. Adică, să avem copie după poliţa şoferului vinovat, să avem copie după documentele lui şi un document din care să rezulte această vinovăţie. Şansa foarte mare este să ne lovim cu un localnic din acea ţară vizitată.

Haideţi să presupunem că suntem în concediu în Bulgaria sau în Grecia. Acela trebuie să ştie dacă poate să încheie un constat amiabil. Rubricile sunt identice în limba greacă, în limba română sau în orice alt limbă.

Deci, dacă noi îl avem pe cel pe care l-am primit la plecare, trebuie să ştim unde ‘x’-ăm, chiar dacă el e scris în greacă. Ele trebuie să fie echivalente în orice limbă. (Sorin Greceanu, director în cadrul Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România)

La revenirea în ţară, proprietarul maşinii care a fost implicat într-o tamponare este obligat să contacteze Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România pentru instrumentare dosarului de daună.

Împarte cu prietenii tăi: