Unele dintre cele mai expuse persoane la schimbările bruşte de temperatură sunt cele care au probleme cardiovasculare.

Recuperarea pacienţilor care au suferit un accident vascular-cerebral este în continuare o problemă în România. Ultimele statistici europene ne plasează între primele state din Uniune în ceea ce priveşte mortalitatea cerebrovasculară.

Unul dintre specialiştii acestui domeniu, profesorul doctor Dafin Mureşanu, atrage atenţia că fiecare unitate medicală specializată în tratarea accidentului vascular-cerebral trebuie să aibă şi un compartiment de neuroreabilitare.

Istoric vorbind, în afara Bucureştiului am avut doar două mari spitale de recuperare: cele din Cluj şi Iaşi. Acestea au încă secţii care adresează toate disciplinele. Segmentul neurologic este bine reprezentat, dar trebuie să înţelegem faptul că există o mare nevoie de unităţi de recuperare bine organizate şi de un sistem de recuperare. (Profesorul doctor Dafin Mureşanu)

În întreaga lume se înregistrează anual peste 15 milioane de cazuri noi de accident vascular-cerebral, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aproximativ 5 milioane dintre aceste persoane nu supravieţuiesc, iar alte 5 milioane rămân cu diverse grade de dizabilitate permanentă.

Împarte cu prietenii tăi: