Dispariția dintr-un depozit al unei societăți comerciale din localitatea Vladimirescu, a trei recipiente conținând o substanță ce avea în compoziție uraniu sărăcit (slab-radioactiv) și a unui număr de șase colimatorii conținând, de asemenea, uraniu sărăcit, a fost sesizată ieri.

La ordinul subprefectului județului Arad, Florentina Horgea, în calitate de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la fața locului s-a deplasat o echipă de primă evaluare C.B.R.N. (chimică-bacteorologică-radiologică-nucleară) a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” a Județului Arad, care a efectuat măsurători la depozitul de unde au dispărut materialele și în vecinătatea acestuia, neconstatând depășiri ale valorilor radiației naturale.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad a fost sesizat la 112 de dispariția din incinta unei societăți comerciale de pe raza localității Vladimirescu a bunurilor menționate. În urma verificărilor efectuate au fost identificați doi bărbați de 45, respectiv 56 de ani, bănuiți de sustragerea bunurilor, cei doi fiind reținuți de polițiști și urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

Din cercetările efectuate până acum materialele sustrase nu prezintă pericol pentru populație.