Tânăra care este acuzată de tulburarea mitingului pentru susținerea familiei tradiționale a „adresat cuvinte și expresii de contestare a legitimității desfășurării adunării publice, fapt ce a provocat întreruperea acesteia”, se precizează într-un comunicat emis de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Oamenii legii susțin că ea a fost somată să părăsească locul desfășurării manifestației, însă a refuzat. Prin urmare, jandarmii au fost nevoiți să o scoată din mulțime și să o conducă la secția de poliție pentru „evitarea unei posibile stări conflictuale cu ceilalți participanți”, se mai arată în comunicat.

Tânăra în cauză este Oana Mardare, actriță la Teatrul Independent „Reactor” din Cluj-Napoca. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ea precizează că nu înțelege de ce a fost înlăturată de către jandarmi din Piața Avram Iancu. Oana Mardare susține că nu a fost agresivă și că voia doar să discute cu cei care participau la mitingul care, în opinia ei, promova ura și discriminarea.

…………………………………………………………………………………………………..

O tânără care a participat, sâmbătă, 1 iulie, la marșul minorităților sexuale și apoi a fost prezentă în Piața Avram Iancu la mitingul pentru susținerea familiei tradiționale, este cercetată pentru tulburarea unei manifestări publice.

Susținătoare a comunității LGBT, ea s-a angrenat într-un dialog aprins cu organizatorii adunării, membri ai formațiunilor Noua Dreaptă, PRM și PRU. Ei le-au solicitat jandarmilor să o îndepărteze, pentru că nu este acceptată de către cei care militează pentru familia tradițională și că ar încerca să provoace un scandal. Oamenii legii au intervenit și au ridicat-o cu forța pe tânără, pe care au condus-o pentru cercetări la Secția 2 Poliție Cluj-Napoca.
Cele câteva zeci de persoane adunate în Piața Avram Iancu și-au continuat mitingul, care a decurs fără alte incidente.

Și marșul minorităților sexuale s-a desfășurat fără probleme majore. Cei peste 500 de participanți s-au deplasat pașnic pe traseul str. Gavriil Musicescu-Podul Napoca și retur, fiind supravegheați de jandarmi şi poliţişti locali. Mai multe persoane au protestat în apropiere de locul de desfăşurare al marșului, prin afișarea unor mesaje ironice la adresa homosexualilor.

Prin evenimentul organizat sâmbătă, primul de acest fel din Cluj-Napoca, reprezentanții comunității LGBT au cerut o lege a parteneriatelor civile.

Atât marșul “Cluj Pride”, cât și mitingul pentru susținerea familiei tradiționale au fost autorizate de Primărie.

Împarte cu prietenii tăi: