Șapte jucători din țara noastră vor evolua în probele de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, trei la masculin și patru la feminin.

La masculin, pe lângă Horia Tecău și Florin Mergea, specialiști la dublu, va evolua și Marius Copil, o premieră pentru el.

Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, campioni la All England Club în 2015, sunt favoriții numărul nouă și vor juca în primul tur cu australienii Thanasi Kokkinakis/Jordan Thompson.

Florin Mergea și pakistanezul Aisam Ul-Haq Qureshi, capi de serie numărul 14, vor juca în runda inaugurală cu Martin Klizan (Slovacia)/Dmitri Tursunov (Rusia).

Marius Copil va face pereche cu spaniolul Fernando Verdasco, dar cei doi vor avea adversari foarte puternici, sud-africanul Raven Klaasen și americanul Rajeev Ram, favoriții numărul 7.

La feminin va avea loc o confruntare românească în primul tur, între perechile Monica Niculescu/Hao-Ching Chan (Taiwan), cap de serie numărul nouă și Raluca Olaru/Veronica Cepede Royg (Paraguay).

Irina Begu va evolua alături de Sorana Cîrstea, adversarele din runda inaugurală fiind Oceane Dodin (Franța) și Tatjana Maria (Germania).