Donald Trump intretine, cu doi jurnalisti americani, o disputa demna de un scenariu de film.

Presedintele l-a numit pe prezentatorul matinalului de la MSNBC „nebun”, iar pe colega lui, Mika Brzezinski,”proasta ca o piatra”. Vorbind tot de ea, seful de la Casa Alba a scris zilele trecute pe Twitter ca „sangera rau din cauza unui lifting”. Declaratia a fost socotita misogina si criticata dur, inclusiv de republicani.

Desi a refuzat sa le raspunda jurnalistilor care il intrebau daca isi va cere scuze, Donald Trump nu a abandonat subiectul. „Nebunul de Joe Scarborough si Mika aia proasta ca o piatra nu sunt oameni rai, dar emisiunea lor cu ratinguri slabe e dominata de sefii de la NBC. Pacat!”, a scris Trump pe Twitter.

La randul lor, cei doi prezentatori spun ca – in primavara – au primit amenintari de la Casa Alba.

Joe Scarborough: „Am primit un telefon in care ni se spunea ca National Enquirer va publica un articol negativ despre noi. Ne-au spus ca, daca il sunam pe presedinte si ne cerem scuze pentru ce am spus despre el, atunci el va lua telefonul si va „omori” povestea. Trei persoane de la varful administratiei prezidentiale m-au sunat.”

Articolul, care sustinea ca prezentatorii ar avea o aventura si isi insala partenerii, a fost publicat luna trecuta. Cei doi au negat povestea, iar Mika Brzezinski s-a plans ca jurnalistii de la National Enquirer i-au hartuit familia. „Mi-au sunat copiii. Mi-au sunat prietenii apropiati.”

Donald Trump este amic cu directorul companiei care detine National Enquirer, una dintre extrem de putinele publicatii prietenoase. Prin urmare, Casa Alba sustine ca prezentatorii au cautat ajutorul presedintelui, in speranta ca acesta isi va folosi influenta astfel incat articolul sa nu fie publicat.

Trump a spus ca jurnalistii s-ar fi invitat la resortul lui din Florida. „Mika sangera rau din cauza unui lifting. I-am refuzat!”, a scris presedintele pe Twitter. Prezentatorul sustine insa ca lucrurile au stat altfel si ca are dovezi ca angajati ai Casei Albe l-au sunat si i-au trimis mesaje, cu propuneri si amenintari, doar-doar, va renunta la criticile privind administratia Trump, declara stirileprotv.ro