Firma, care a făcut explorări într-un sector al lacului, consideră că rezultatele sunt secrete, deci nu le va face publice.
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Aurel Gheorghe, a declarat că studiile efectuate de Formin S.A. nu pot fi date publicităţii, dar pot fi declasificate în anumite condiţii:

„Sunt proprietatea Statului român prin Agenția Națională de Resurse Minerale. Există niște date tehnice care se referă la rezerve, care sunt documente clasificate, pe lege, în categoria secretului de serviciu“.

Prezent la dezbaterea publică de ieri, pe tema exploatării nămolului, deputatul USR Cristian Ion a declarat pentru Radio Constanţa că va cere desecretizarea documentelor, care fac referire la nămolul sapropelic din lacul Techirghiol:

„Locuitorii din zonă, mai ales, trebuie să știe care este situația cu acest lac. Nu cred că sunt secrete extraordinare care trebuie ținute sub lacăt. O să-mi exercit atribuțiile pentru a solicita desecretizarea acelor informații legate de lacul Techirghiol“.

Reprezentanţii firmei care intenţionează să exploateze nămolul din lac nu au fost prezenţi la dezbatere.
Primarul oraşului, Iulian Soceanu, crede că doar un referendum mai poate schimba lucrurile.