În perioada 3-8 iulie staţiunea Băile Herculane găzduieşte Festivalul Internaţional de Folclor „Hercules”. Înscris în Catalogul Comitetului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice (CIOFF), este organizat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Primăria şi Consiliul Local Băile Herculane.

Festival-Baile-Herculane-300x225La ediţia cu numărul 47 participă formaţii artistice din Argentina, Columbia, Porto Rico, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Portugalia şi România.

Formaţiile cărăşene incluse în program sunt: „Semenicul”, „Bârzava”, „Datina” şi „Reşiţeana” din Reşiţa, „Armenişana” din Armeniş, formaţiile de dansuri, „Satul meu” din Ramna, „Bocşana” din Bocşa, „Teregovana” din Teregova, „Vermeşana” din Vermeş, „Zestrea gugulanilor” din Caransebeş, „Pupi de floare” din Zăgujeni, „Teregovana” din Teregova, „Dunav” din Sviniţa. „Almăjana” din Bozovici, „Sânziene băneţene” din Zorlenţu Mare, „Soko” din Socol.

Parada formaţiilor participante va începe luni, 3 iulie, la ora 18:30 pe traseul zona blocuri – Parcul Vicol.

Deschiderea oficială este programată pentru ora 19:00, la Teatrul de Vară din Parcul Vicol unde se vor desfăşura şi spectacolele în fiecare zi.

În caz de timp nefavorabil organizatorii au la dispoziţie sala de spectacole de la Hotelul Dacia.

Mai multe detalii vom avea luni, 3 iulie, la emisiunea „Din suflet pentru tine”, de la domnul Gheorghe Ţunea, directorul festivalului şi director al CJCPCT Caraş-Severin.

Împarte cu prietenii tăi: