Declaraţie de presă

Deputatul Dumitru Oprea consideră că, în acest moment, responsabilitatea PNL este aceea de a recâştiga încrederea cetăţenilor şi de a sancţiona fiecare derapaj al actualei puteri.

Totodată, parlamentarul ieşean atrage atenţia asupra faptului că orice analiză privind desemnarea ca premier a domnului Mihai Tudose, de către preşedintele Klaus Iohannis, trebuie făcută având în vedere un lucru fundamental: votul românilor din 11 decembrie 2016, chiar dacă acesta a fost dat în baza unor promisiuni fără acoperire din partea PSD-ALDE.

„Orice analiză privind desemnarea ca premier a domnului Mihai Tudose, de către preşedintele Klaus Iohannis, trebuie făcută având în vedere un lucru fundamental: votul românilor din 11 decembrie 2016. Pe de altă parte, realitatea este că acel vot a fost dat pe baza promisiunilor coaliției PSD-ALDE, fără nici o acoperire, de tipul creșterilor salariale fără limită, scăderilor de taxe nemaiîntâlnite. Astfel, constatăm că angajamentele din programul de guvernare sunt încălcate, amânate, rediscutate. Pentru că este mai apropiat de populisme fantasmagorice decât de realitatea economiei româneşti. Iar acest lucru va duce la ani de stagnare și de neputinţă în exerciţiul guvernamental şi legislativ. Mai mult, aflăm că programul de guvernare va mai fi ajustat, pentru că nici un personaj din coaliție, în frunte cu domnul Mihai Tudose, nu se dovedește a fi capabil să pună în practică așa-zisul testament al domnului Darius Vâlcov. Iată de ce electoratul anti-PSD are toate motivele să fie furios pe faptul că reprezentanții actualei puteri au generat o criză guvernamentală, care a uimit întreaga comunitate internaţională, dar fără să sufere pierderi politice semnificative. Din păcate, magnitudinea crizei guvernamentale nu a afectat majoritatea parlamentară, rămasă aceeaşi de la votul cetăţenilor din 11 decembrie 2016. De aceea, în acest moment, responsabilitatea opoziţiei, în speță a PNL, este de a recâştiga încrederea cetăţenilor, pe de o parte, dar și de a sancţiona derapajele actualei puteri, pe de altă parte. Altfel, vom continua să asistăm la acțiunile unei majorități toxice pentru democraţia noastră, ale cărei oale sparte le vom suporta mulţi ani de acum încolo, ca pe un coşmar al trecutului.

Dumitru OPREA
Deputat PNL

Împarte cu prietenii tăi: