Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) intenţionează să rezilieze contractul de comodat cu Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România.

Conform declaraţiei vicepreşedintelui CJC, Claudiu Palaz, cei care vor să efectueze servicii de salvamar trebuie să aibă materialele proprii necesare:

„Nu este normal ca, la această dată, concesionarea serviciilor de salvamar să fie făcută de către primării, iar aceste societăți care câștigă licitațiile, să nu aibă dotările corespunzătoare. Mai ales că, de-a lungul timpului, aceste dotări au fost cumpărate de către Consiliului Județean și au fost date către o singură asociație. Poziția noastră, a noii conduceri a CJ, este ca aceste bunuri să fie date, în mod echitabil, tuturor celor care vor câștiga licitațiile pentru desfășurarea serviciului de salvamar și nicidecum unei singure societăți“.

Palaz a precizat pentru Radio Constanţa că vor fi descentralizate şi punctele de salvamar aflate în proprietatea CJC.
Acestea vor fi trecute sub autoritate locală pe măsură ce situaţia lor juridică va fi lămurită:

„Primăriile vor da celor care vor concesiona aceste servicii: Limanu, Vama Veche, Mangalia, Eforie și Constanța. Cred că trebuiau să fie făcute 15 puncte, dar au fost făcute numai 10. Juridic vorbind, încă mai avem probleme cu documentele pentru că și punctele de salvamar au aceeași încurcătură juridică la fel ca majoritatea bunurilor care se află în patrimoniul Consiliului Județean“.

Împarte cu prietenii tăi: