Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Caraş-Severin a dispus şi a hotărât organizarea Cupei Vacanţa Mare, ajunsă anul acesta la cea de-a doua ediţie.

Acţiunea va avea loc vineri, 7 iulie la Balta Iaz din localitatea Var, situată între municipiul Caransebeş şi oraşul Oţelu-Roşu.

La concurs pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani, iar înscrierile pentru concurs se fac la fiecare club de vânătoare şi pescuit sportiv din judeţ până în data de 30 iunie, a precizat pentru Radio Reşiţa Tima Andrei – vicepreşedintele AJVPS Caraş-Severin.

Condiţii de participare: să fie membru al AJVPS, să aibă în dotare: lansete, vergi de până la 4 m, minciog, juvelnic, scaun şi nadă. Se poate pescui cu o lansetă sau vargă prevăzută cu o plută şi un cârlig. Durata concursului este de 2 manşe, iar o manşă durează 2 ore. Capturile sunt cuprinse în specii, precum: caras, crap, clean şi babuşcă.

Data de 27 iunie marchează Ziua Internaţională a Pescarului, sărbătoare instituită în anul 1984, la Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului de la Roma.

Pescuitul reprezintă o îndeletnicire şi o pasiune împărtăşită de foarte multe persoane. Pescarii se reunesc, uniţi de aceeaşi pasiune, indiferent de mediul din care provin, de profesia sau cariera lor.

Cu ocazia acestei zile, numeroase ţări organizează concursuri de pescuit şi diverse seminarii, la care pot participa pescari cu experienţă, dar şi amatori.