Măcar odată vizitaţi România şi Regiunea Centru, le-a recomandat germanilor, Anne Quart, Secretar de Stat în Landul Brandenburg.

Foto8Reamintim că în perioada, 19 – 21 iunie 2017, o delegaţie din Landul Brandenburg, Germania, condusă de Anne Quart, Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Justiţie, pentru Europa şi Protecţia Consumatorului, a efectuat o vizită oficială în judeţele Alba, Mureş şi Sibiu din Regiunea Centru.

La încheierea vizitei, înainte de plecarea spre Germania, Anne Quart, a declarat:

Trebuie să recunosc faptul că despre această regiune nu ştiam prea multe lucruri, am citit doar rapoartele de lucru şi punctele de vedere oficiale asupra derulării unor evenimente şi asupra rezultatelor unor proiecte. În schimb, în aceste zile am vizitat locuri şi m-am întâlnit cu oameni deosebiţi, care mi-au arătat o altă faţă despre România, despre Regiunea Centru.
Şi ceea ce am văzut m-a surprins plăcut, deoarece am văzut că aici se doreşte dezvoltare, se doreşte progres se lucrează şi, mai ales, este multă înţelegere şi toleranţă. Am vorbit cu români, cu maghiari, cu germani şi toţi mi-au prezentat proiecte şi rezultate, dar şi oportunităţile de viitor, care înglobează câte puţin din viziunea fiecăruia.
Mă bucur că am efectuat această vizită şi sunt mulţumită că ne putem pune experienţele dobândite de-a lungul timpului la dispoziţia partenerilor noştri din judeţele Regiunii Centru, pentru bunăstarea cetăţenilor şi pentru pregătirea de şi mai bune proiecte, absorbind fondurile structurale ale Uniunii Europene. (Anne Quart)

Foto8-2La rândul său, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, a spus:

Am fost deosebit de onoraţi să putem organiza o vizită importantă a unui reprezentant de Stat din Landul Brandenburg în Regiunea Centru. Acest eveniment survine după mai mulţi ani, aproape zece, de colaborare continuă şi va fi şi un moment important pentru definirea colaborării viitoare.
Urmare a semnării unui nou acord de parteneriat între Regiunea Centru şi Landul Brandenburg, relaţiile de cooperare cu germanii vor viza pregătirea de noi proiecte pentru societatea civilă, pentru educaţie şi pentru intensificarea schimburilor de experienţă în domeniul cercetării.(Simion Crețu)

Foto9-4-1024x547Miercuri, 21 iunie 2017, delegaţia Landului Brandenburg a părăsit România, iar în aceeaşi după-amiază, doamna Anne Quart a avut o întâlnire de lucru la Potsdam cu membrii Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul Landului, cărora le-a împărtăşit experienţa avută în România.

Secretarul de Stat, a vorbit în faţa colegilor despre proiectele de dezvoltare vizitate, despre temele privind cooperarea bilaterală şi despre intensificarea investiţiilor germane în Regiunea Centru.

Plăcut impresionată şi de atracţiile turistice din România, Anne Quart a recomandat membrilor acestei comisii din Brandenburg să viziteze măcar odată România şi Regiunea Centru!

Împarte cu prietenii tăi: