IMG_1229În ciuda faptului că Primarul General Gabriela Firea a cerut, încă de săptămâna trecută, mobilizarea tuturor instituțiilor subordonate pentru a-i ajuta pe bucureșteni pe perioada caniculei, astăzi  containerele anticanicula NU sunt, încă, instalate în zonele cu trafic pietonal intens, există doar câteva corturi.

Dușurile stradale, care ar trebui să le ofere oamenilor prilejul de a se răcori puțin, în căldura dogoritoare a asfaltului din oraș, sunt uscate ca deșertul Sahara, în ciuda faptului că unul dintre acestea se află chiar vis-a-vis de Primăria Capitalei, la intrarea în Cișmigiu.

În schimb, dacă Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB), principala instituție care ar trebui să le acorde asistentă bucureștenilor, pe timp de caniculă, doarme liniștită, la umbră, alte institutii subordonate Municipalității lucrează din greu.

Este vorba, spre exemplu, despre o instituție care a avut ideea, EXCEPȚIONALĂ, de a cheltui banii contribuabililor pentru a amplasa ghivece cu brazi…chiar lângă gardul Parcului Cișmigiu!

Desigur, cheltuiala cu achiziția, transportul, amplasarea și udatul brazilor este cât se poate de justificată, că doar e Cismigiul peste gard, cu copacii lui seculari, care dau umbră și răcoare…

În schimb, cheltuirea banilor de la buget pentru a le asigura bucureștenilor asistentă, atunci când temperaturile urcă până la 35℃, la umbră, nu este o prioritate…

Cel puțin asta pare să rezulte din acțiunile instituțiilor subordonate Municipalității, care nu par să ia în considerare prioritățile Primarului General.