Medicii recomandă, pe durata caniculei, evitarea plimbărilor prin soare în intervalul orar 11:00 – 18:00, dar şi o hidratarea corectă.

Hidratarea poate fi asigurată de apă şi sucuri naturale neîndulcite, dar şi iaurturi sau legume şi fructe proaspete. În schimb, trebuie evitate băuturile cu conţinut ridicat în cofeină şi băuturile alcoolice, inclusiv berea.

Dacă este necesară ieşirea din casă în plină zi, sunt recomandate haine din  bumbac, in sau mătase naturală, de culoare deschisă, cu croieli lejere.

Canicula nu afectează doar vârstnicii sau persoanele cu boli cronice, mai subliniază medicii. În ultimii ani, pe timp de caniculă, tot mai mulţi tineri au ajuns la spital cu lipotimii.

Vă reamintim, în vrestul țării, duminică, vremea va deveni caniculară cu temperaturi maxime de 35-37 de grade iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Începând cu orele prânzului, instabilitatea atmosferică se va accentua, astfel încât local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

Împarte cu prietenii tăi: