21 de jurnaliști de la redacții din întreaga țară au luat parte, azi, la festivitatea de închidere a cursului pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict, curs organizat de Direcția de Informare și Relații Publice a MApN cu sprijinul Brigăzii 6 Operații Speciale din Tg. Mureș și al Bazei Aeriene 71 de la Câmpia Turzii.

La festivitate a fost prezent secretarul de stat în MApN, Mircea Dușa, care a împărțit diplome jurnaliștilor care au absolvit acest curs, după ce timp de 6 zile au fost pregătiți de către militari din cadrul Batalionului 610 Operații Speciale din Tg. Mureș.
Ziariștii au fost avertizați cu privire la procedurile de lucru pe timpul operațiilor militare și au învățat reguli de siguranță și protecție în zonele de conflict.

De asemenea, au fost puși la curent cu aspecte privind securitatea operațională și cu privire la tehnicile de supraviețuire și de prim-ajutor.
Este cea de-a 14-a promoție care a absolvit acest curs, numărul total al jurnaliștilor care au fost pregătiți de militari ridicându-se, în acest moment, la 250.

În ultimii ani, organizatorii cursului au luat decizia de a da fiecărei promoții numele unui erou al Armatei României căzut în teatrele de operații.
Promoția din acest an va purta numele lui Tiberius Petre, militarul erou din cadrul Batalionul de Operații Speciale din Tg. Mureș, care și-a pierdut viața în Afganistan în aprilie 2009, în cursul unei misiuni de luptă.