În plin sezon turistic, circulația autovehiculelor pe drumul județean spre Mănăsirea Prislop va fi restricționată. Măsura intră în vigoare de luni, 26 iunie, și este valabilă până în 16 octombrie.

Circulaţia autovehiculelor pe sectorul de drum Bretea Strei-Silvaşu de Jos-Silvaşu de Sus-Mănăstirea Prislop va fi oprită între orele 9:00-16:00 cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică, a sărbătorilor legale şi religioase. La ora actuală, traficul spre lăcașul de cult este îngreunat din cauza lățimii insuficiente a carosabilului.

Consiliul Județean Hunedoara anunță că a luat decizia de a restricționa traficul pentru executarea lucrărilor de modernizare la drumul județean. Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Daniel Andronache, a declarat că autorităţile şi-au planificat să încheie lucrările chiar mai devreme, în luna septembrie. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 70%.

Orele de restricţii în trafic au fost agreate şi de conducerea Mănăstirii Prislop, pentru a permite accesul mănăstire şi la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Potrivit proiectului, drumul va fi modernizat începând din DN 66, în localitatea Bretea Strei, şi va continua prin satele Silvaşu de Jos şi Silvaşu de Sus, până la Prislop. Valoarea lucrărilor de modernizare a celor 7 kilometri de drum se ridică la 8,48 milioane lei.