Organizația de Femei a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco–Musulmani din România a participat și anul acesta la Târgul de binefacere „Să dăruim împreună”, eveniment organizat de Instituția Prefectului Județului Constanța în parteneriat cu Consulatele generale ale Republicii Turcia, Republicii Populare Chineze, Federației Ruse la Constanța și organizațiile minorităților naționale, ajuns la cea de-a X-a ediție.

Prezentă la eveniment  soţia consulului general al Republicii Turcia la Constanţa, Özlem Sertel ne-a mărturisit: „Azi ne aflăm la Târgul de Binefacere-Să dăruim împreună organizat de Instituția Prefectului Județului Constanța în parteneriat cu Consulatele generale aflate la Constanţa şi  organizațiile minorităților naționale.

Scopul acţiunii este de a sprijini copiii din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Delfinul din Constanța. Evenimentul are de asemenea atât implicaţii sociale cât şi culturale. Sper că la sfârşitul zilei ne vom îndeplini obiectivul propus. Ocazie cu care doresc să mulţumesc tuturor participanţilor.”

targ umanitar Prefectul jud. Constanta impreuna cu Consulul gen. al Turciei si sotia

Și de data aceasta, membrele Organizației de femei a UDTTMR au pregătit bucate tradiționale tătărești, iar pe scenă au evoluat membrii ansamblului Qarasu de la UDTTMR Medgidia, dar şi ansambluri folclorice aparţinând etniilor din Dobrogea.

Preşedinta Organizaţiei de Femei aparţinând UDTTMR, Turchean Bari a precizat următoarele: „Şi anul acesta membrele organizaţiilor locale din cadrul UDTTMR şi-au adus contribuşia fie prin produse, fie prin donaţii. Aş dori să mulţumesc doamnelor şi să amintesc organizaţiile locale care şi-au adus contribuţia: Constanţa, Medgidia, Techirghiol, Tuzla, Valu lui Traian, Mangalia, Eforie Sud şi Nord, Năvodari, Independenţa, Murfatlar, Palazu Mare, Agigea, Ciocărlia, Castelu şi Topraisar.”

Materialele didactice achiziționate din fondurile colectate la Târgul de Binefacere organizat sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Constanța au fost predate pe 13 iunie 2017, Cabinetului de Tiflo-Pedagogie din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Delfinul din Constanța.

Evenimentul este organizat din anul 2006, iar de-a lungul timpului fondurile colectate au fost oferite persoanelor cu dizabilităţi, secţiilor de Pediatrie şi Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost achiziţionat mobilier pentru Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgenţă Constanţa şi pentru Centrul de Plasament „Delfinul” din Agigea, au fost achiziţionate electrocasnice şi aparatura IT Centrului de Plasament „Antonio”, elevilor din mediul rural cu rezultate deosebite la învăţătură.

Ghiulşen Ismail-Iusuf

Radio România Constanţa

Targul de binefacere donatia la Centru