Primăria Municipiului Reşiţa, Direcţia Tehnică Generală – Serviciul Gospodărie Urbană şi Mediu anunţă demararea programului de combatere a ţânţarilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Zika, a muştelor și căpuşelor, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol.

Dezinsecția cu mijloace aeriene se va desfășura după cum urmează :
– În data de 26.06.2017 între orele 18.30- 21.00
– În data de 27.06.2017 între orele 6.30- 9.00

Dezinsecția cu mijloace terestre se va desfășura după cum urmează :
– În data de 26.06.2017 începând cu orele 21.00
– În data de 27.06.2017 începând cu orele 6.30.

Apariţia acestor vectori şi nu numai, se datorează schimbărilor climatice din ultima perioadă, semnalate la nivelul global, implicit la nivelul municipiului Reșița ( nivelul ridicat al precipitaţiilor şi temperaturile ridicate, au determinat condiţii favorabile de înmulţire a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte dăunătoare).
Substanţele folosite în combatere, sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi în condiţii de soare puternic albinele aflate în zbor, pot fi afectate, motiv pentru care rugăm apicultorii să ia toate măsurile pentru prevenirea intoxicaţiilor la albine, în intervalul de desfășurare al tratamentelor.

Recomandăm tuturor instituţiilor, societăţilor comerciale, asociaţilor de locatari şi persoanelor fizice să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei. În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiind că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată.

În perioada acţiunilor solicităm cetăţenilor ca în seara zilei 26.06.2017 între orele 21:30-23:30 să evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.

Acţiunea de dezinsecţie va cuprinde :
I.Tratament contra căpuşelor:
Parcuri:
– Parcul Cărăşana – Parcul Copilului – Parcul Tricolorului – Parcul Siderurgistului, Parc Zoologic Ion Crişan
– Şi toate locurile de joacă de pe raza municipiului Reşiţa şi cartierele aparţinătoare

II Tratamente de la sol: Pe toate suprafeţele verzi ale municipiului, maluri de râu , liziera pădurii şi principalele artere de circulaţie, cât și în cartierele și localitățile aparținătoare municipiului.

III. Dezinsecţie aeriană
În caz de vreme nefavorabilă acțiunea va fi reprogramată.