Avand in vedere conditiile meteorologice caracterizate de temperaturi apropiate celor de canicula si de umezeala, care vor duce indicele de disconfort termic catre valoarea critica de 80 de unitati, incepand de maine, primarul general Gabriela Firea a dispus luarea de masuri care sa previna efectele caniculei.

Astfel, Administratia Spitalelor si Serviciilor medicale va instala 20 de corturi anticanicula in zone de trafic pietonal intens, precum Piata Victoriei, Piata Romana, la ASE si la metrou, la Piata Universitatii, Spitalul Coltea si la Arhitectura, la Piata Unirii, la Piata Iancului etc.

In premiera, in acest an, vor fi instalate si 10 containere anticanicula, care vor beneficia de o utilare foarte buna si vor putea oferi si servicii medicale. Acestea vor fi instalate in zone precum Piata Victoriei, Dristor, Cismigiu, Arhitectura si Obor, a spus Gabriela Firea.

Edilul sef a mai dispus ca RATB sa ia toate masurile necesare pentru ca pe trasee sa fie cat mai putine mijloace de transport fara aer conditionat. Parcul auto de pe traseu va trebui sa creasca numeric, pentru a asigura intervale de succedare in statii. In plus, chiar si in acele mijloace de transport fara aer conditionat se vor lua masuri pentru a putea fi ajutati calatorii care ar suferi din cauza caniculei. Astfel, la punctele de lucru RATB vor exista apa rece si aer conditionat. La capetele de linie, vor exista asistente medicale care sa asigure capacitatea conducatorilor auto si de tramvai de a lucra in conditii bune.

Gabriela Firea a mai dispus ca, in acest an, in premiera, toate institutiile subordonate Consiliului General si toti prestatorii de servicii sa isi organizeze cate un punct anticanicula, unde sa existe apa rece si aer conditionat.

Conform dispozitiilor primarului general, Politia Locala si inspectorii Municipalitatii vor intensifica controalele in piete, pentru a preveni comercializarea alimentelor alterate.

Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va lua masuri pentru a asigura protectia persoanelor fara adapost, asistenta medicala, daca este nevoie, si sa le conduca la centrele Primariei, pentru a sta la racoare, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei le-a cerut celor de la Apa Nova sa asigure o buna alimentare cu apa a bucurestenilor, sa intervina cu promptitudine la avarii, sa asigure functionarea celor 58 de cismele stradale si a fantanilor arteziene.

Totodata, operatorii de salubrizare vor trebui sa asigure ridicarea la timp a gunoiului menajer si sa ridice mai des gunoiul de la unitatile de alimentatie publica si piete, conform dispozitiilor edilului sef.