Alegerile anticipate sunt o soluție prevăzută de Constituție, dar pentru a se ajunge acolo trebuie să existe „o criză profundă”, a afirmat președintele Klaus Iohannis, joi, la Bruxelles.

„Alegerile anticipate sunt o soluție prevăzută de Constituție, dar, sigur, pentru a ajunge la alegeri anticipate trebuie să intrăm mai întâi într-o criză profundă și eu, în niciun caz, nu-mi doresc așa ceva. Dar, sigur, ele nu pot fi niciodată excluse și, în fond, aici depinde foarte mult de voturile din Parlament”, a declarat Iohannis la sosirea la sediul Consiliului European din Bruxelles.

Șeful statutului a precizat că a văzut că „se fac tot felul de scenarii” în țară.

„Am văzut că în țară se fac tot felul de scenarii. Tot felul de politicieni îmi dau sfaturi cum să numesc și pe cine să numesc. În realitate, aceste lucruri, despre cine are sau nu o majoritate, se stabilesc prin vot, pur și simplu. Majoritatea se stabilește prin vot, în Parlament”, a mai spus Iohannis.

Întrebat dacă PSD și ALDE au majoritate în acest moment, Iohannis a răspuns: „Asta o să vă spun în detaliu luni, după consultări”.

Împarte cu prietenii tăi: