Avocatul arădean George Adelin Vlai, cercetat pentru trafic de influenţă în formă continuată, a fost reţinut de către procurorii DNA pentru 24 de ore. Măsura vine în urma descinderilor de aseară de la sediul Serviciului de Medicină Legală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Procurorii anticorupţie au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de fratele avocatului, Florin Vlai, chimist în cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Arad. Acesta este acuzat de fals intelectual şi uz de fals.

Conform DNA, avocatul a pretins şi primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sumele de 14.500 lei şi 2.300 euro. Banii au fost primiţi pentru a-şi folosi influenţa reală ce o avea asupra fratelui său, Florin Gabriel Vlai, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective.

Concret, angajatul de la Medicină Legală, Florin Gabriel Vlai, a menţionat în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, ceea ce făcea ca respectivele persoane să fie trase la răspundere doar contravenţional şi nu şi penal.

Procurii spun că se mai efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.