Începând de joi, 22 iunie, Palatul Culturii din Tg.Mureș găzduiește ediția inaugurală a Concursului de Canto „L/Assoluta Virginia Zeani”.

La prima etapă au participat 49 de concurenți din 6 țări. Au rămas 30 de finaliști din care juriul internațional va selecta 10 câștigători. Competiția va avea loc joi-22 iunie și vineri-23 iunie, la Palatul Culturii. Premianții vor reveni pe aceeași scenă, sâmbătă-24 iunie, la ora 18, când va avea lo Gala laureaților.

Concursul de Canto este parte integrantă a Festivalului „Virginia Zeani”, Festival cu momente importante la: Solovăstru-locul natal al sopranei, Muzeul de etnografie din Reghin și Tg Mureș-Cetatea, Palatul Culturii și Teatrul Național.

„Cireașa de pe tort”a Festivalului se dorește a fi spectacolul „La Traviata”, programat duminică, 25 iunie, la ora 18. În rolul Violettei Valery: soprana Ana Donose. Regia: Andras Kurthy.

De reținut! Spectacolul „Traviata”, Gala și Concursul de la Palat sunt GRATUITE, CU INTRARE LIBERĂ. A precizat directorul general al Festivalului, Marian Jurgiu, în cadrul unei Conferințe de presă.

Împarte cu prietenii tăi: