853 de candidaţi din judeţul Constanţa şi 193 din judeţul Tulcea îşi doresc să ocupe un loc la catedră, în viitorul an şcolar.

În judeţul Tulcea sunt scoase la concurs 1.173 de posturi, dintre care 104 sunt pe o perioadă nedeterminată, iar în judeţul Constanţa sunt vacante 1.907 posturi.

„Au fost publicate un număr de 1.907 de posturi pentru angajarea începând cu 1 septembrie, dintre acestea 207 sunt posture pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată – ele se pot ocupa de candidații care obțin la concurs minimum nota 7 la ambele probe și în continuare 1.700 de posturi publicate pe o perioadă determinată – pot fi ocupate doar pe perioada anului școlar următor. Le pot ocupa orice candidați care obțin minimum nota 5 la ambele probe ale concursului”, a declarat inspector şcolar general adjunct Alina Codreanu.

În această perioadă, până pe 30 iunie, sunt programate probele practice şi orale, iar pe 12 iulie este programat examenul de titularizare, proba scrisă.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 18 iulie.

Înregistrarea contestaţiilor la inspectoratele şcolare si transmiterea acestora la centrele de evaluare va fi în perioada 18-19 iulie, iar pe 25 iulie, vor fi afişate rezultatele finale.