Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita va organiza fazele zonale ale concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă în perioada 20 – 21 iunie, în localitatea Ciceu.
Faza județeană a competiției va avea loc joi, începând cu ora 10.
Potrivit ISU Harghita, echipele câștigătoare la fazele zonale se vor întrece în cadrul etapei județene.
Principalele obiective ale competiţiei sunt:dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie , popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de către aceste servicii, precum și dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare.
Pompierii civili îşi vor putea arăta iscusinţa în cele trei probe ale concursului: ştafeta 4×100 m, pista cu obstacole, precum şi realizarea dispozitivului de intervenţie.
Eforturile depuse de concurenţi vor fi răsplătite cu premii ce vor consta în cupe şi diplome. Echipa care se va clasa pe prima treaptă a podiumului va reprezenta judeţul Harghita la faza interjudeţeană a concursului, care se va desfășura la începutul lunii iulie, în municipiul Bistrița.

Împarte cu prietenii tăi: