Sâmbătă, 17 iunie 2017, la Cercul Militar din Craiova a avut loc prima ediție a Festivalului Național de muzică pentru copii și adolescenți Glasuri cristaline. Într-o atmosferă de bucurie specifică vârstei lor, timp de 5 ore s-a derulat concursul pe grupe de vârstă de la 6 ani la 18 ani și pe secțiuni, care au acoperit diversitatea genurilor muzicale, de la pop românesc la folclor, muzică bizantină și pricesne, pop internațional și etno. Emoții au avut nu numai concurenții, ci și organizatorii și, nu în ultimul rând, membrii juriului, care aveau sarcina de a evidenția valorile încurajând pe toți ce ce consideră că muzica este bucuria sufletului.

Proiectul a fost conceput și realizat de prof. Iulia Manda, coordonatoarea Corului pentru copii Glasuri cristaline, căreia i s-a alăturat compozitorul Cristian Alivej, un reputat muzician, fondator de festivaluri pentru copii și tineret, care s-a implicat pentru înființarea acestei noi competiții naționale din marea dragoste pentru copii. Singurii susținători ai proiectului au fost părinții copiilor din Corul Glasuri cristaline, care au dorit să vadă pasiunea pentru muzică a copiilor lor într-o atmosferă de sărbătoare alături de alți copii și adolescenți din țară. Să sperăm că la următoarea ediție festivalul va avea și susținerea administrației locale și județene, cu atât mai mult cu cât a dovedit că este un proiect de anvergură, care a reușit să antreneze profesioniști în domeniu, părinți și copii motivați numai de dragostea pentru muzică și în dorința de a încuraja tinerele talente. Felicitări organizatorilor, câștigătorilor trofeelor acordate pe categorii de vârstă și câștigătoarei Marelui Trofeu, Antonia Stoian (muzică populară, reprezentantă a județului Gorj)!

Antonia Stoian

 

 

 

 

 

 

 

(Antonia Stoian și compozitorul Cristian Alivej)

1

A consemnat Gabriela Rusu-Păsărin, realizator în Grupul Operativ al Departamentului Studiourilor Regionale, Societatea Română de Radiodifuziune