Soprana Virginia Zeani va fi celebrată la Tg.Mureș printr-un festival care-i poartă numele. Evenimentul include spectacole, lansări de carte, concursul de canto L‘ASSOLUTA VIRGINIA ZEANI  şi se va desfășura în perioada 22-24 iunie 2017.

Cu puțin noroc Festivalul se va bucura de însăși prezența sopranei.

* Născută în 1925, la Solovăstru, lângă Reghin, artista a plecat din țară la vârsta de 21 de ani. A avut până acum două țări de adopție: Italia ”țara cântului” şi S.U.A.

Adorată de toate generațiile de artiști lirici care au cunoscut-o personal, cea mai performantă Traviată (Violetta Valery) de pe toate meridianele globului este „minunea de om care cântă cu sufletul”.

O spune soprana Eugenia Moldoveanu într-o emisiune de la Radio România Muzical, o confirmă baritonul Cătălin Petrescu și soprana Cristina Radu. Trei reverențe de neuitat:

– Soprana româncă Virginia Zeani are recordul mondial de cântat,peste 600 de„Traviate”, cea care a cântat cel mai mult Violetta Valery din istorie.

– Și pe care ați întâlnit-o…

– Eram în America cu nişte concerte şi dânsa a dorit să ne întâlnim și să lucrăm. Am fost câțiva soliști care am lucrat cu dânsa pentru câteva zile, a fost puțin, dar a rămas o experiență de neuitat.

– Fiecare minut de asemenea trăiri artistice contează, nu?

– Eu, cel puţin eu, eram extraordinar de receptivă în momentul acela, dintr-o dată eram foarte foarte atentă, entuziasmată, eram inspirată. Deşi se comportă foarte natural,Virginia Zeani este o persoană foarte plăcută, foarte deschisă, are aura aceea specială de mare artist. În orice spune are aură, ai ce culege de acolo.

Împarte cu prietenii tăi: