Ministerul Transporturilor spune că încă din 2015 a anunțat Primăria Capitalei în legătură cu disponibilitatea de a emite aviz pentru realizarea unei pasarele pietonale în zonă podului care traversează lacul dar Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement nu a transmis documentația tehnică necesară.
Cei de la Transporturi mai spun că în prezent, există o variantă de traversare a Parcului Herăstrău în condiții de siguranță pe aleea pietonală special amenajată pe sub podul feroviar.
Mai există de asemenea tot pe sub podul feroviar o altă zonă de acces (împrejmuită cu gard și închisă de proprietar- Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement).

Precizările Ministerului Transportului survin declarațiilor primarului general, Gabriela Firea care spunea ieri că municipalitatea ar vrea să construiască o pasarelă însă calea ferată este în administrarea Transporturilor nu a Primăriei.
„Dacă ministerul nu poate să o realizeze, din motive financiare sau administrative, să ne dea nouă acordul să facem o pasarelă”, sublinia Firea.
„Este regretabil, înfiorător ce se întâmplă, noi am atras atenția de multe ori și nu am primit nici un răspuns”, mai spunea edilul șef.

Amintim că duminică un biciclist a murit după ce a fost lovit de tren pe podul de cale ferată ce traversează lacul Herăstrău iar pe 7 martie un adolescent de 16 ani a fost electrocutat pe o pasarelă care trece peste DN 1, în zona Miorița.