Pe malul Dunării continuă misiunile de căutare a tânărului care a fost înghiţit de apele fluviului. Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 13.00, în zona Măceşti.

Alarma a fost dată de o fată care făcea parte din grupul de tineri aflaţi la distracţie pe malul Dunării. Adolescenţii au ieşit la o plimbare cu barca, iar unul dintre ei a căzut în apă. În scurt timp, forţe din cadrul Secţiei de Pompieri Moldova Nouă s-au deplasat locul menţionat pentru a demara căutările persoanei posibil înecate. A fost chemată în ajutor şi echipa de scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a judeţului Mehedinţi. După mai multe ore de căutări, corpul tânărului de 17 ani, nu a putut fi găsit, deşi s-a acţionat inclusiv cu şalupe de la Poliţia de frontieră.

„Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu un ofițer, trei scafandri și o autospecială de intervenţie pentru căutarea unei persoane înecate (tânăr de circa 17 ani) în fluviul Dunărea, zona localității Măcești din județul Caraș-Severin. Pompierii au executat misiuni de căutare atât la luciul apei, cât și prin efectuarea de scufundări în fluviul Dunărea, însă fără rezultat, corpul tânărului înecat nefiind găsit din cauza vegetației abundente, a cioturilor de pe fundul apei și a curentului foarte puternic al apei”, a declarat pentru Radio Reşiţa, plutonier Raluca Tîrcă, de la ISU Mehedinţi.

Astăzi, căutările sunt continuate, dar cu efective reduse, spune purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, sublocotenent Elena Tarla. Se va acţiona doar cu echipajele de pompieri de la Moldova Nouă, fără scafandri de la Drobeta Turnu Severin. Între timp, autorităţile încearcă să afle împrejurările exacte în care s-a produs tragedia de la malul Dunării.

Citeste intregul articol aici

Împarte cu prietenii tăi: