Finala jucată la Roland Garros de eleva lui Darren Cahill, a fost ultimul meci din acest sezon pe care jucătoarea din România l-a susţinut pe zgură.
Sportiva din Constanţa nu apare pe lista oficială a turneul WTA de la Bucureşti din perioada 17-23 iulie, acolo unde vor fi prezente Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan.
Simona şi-a simplificat astfel programul şi nu mai doreşte ca după Wimbledon să revină pe zgură, suprafaţă pe care în acest an a câştigat la Madrid şi a făcut finale la Roma şi la Roland Garros.

Simona este acum locul doi mondial şi este cotată cu şanse mari să urce pe locul 1, după cele două turnee care urmează în sezonul pe iarbă.
Angelique Kerber liderul mondial, este obligată să-şi apere o mulţime de puncte la turneele pe iarbă, mai exact 100 de puncte la Birmingham (19-25 iunie) şi 1.300 de puncte la Wimbledon (3 – 16 iulie), în timp ce Simona nu are de apărat nici un punct în Anglia. În clasamentul WTA distanţa dintre Kerber şi Halep este de doar 185 de puncte.

Duminică după amiază Simona a revenit în ţară, unde va rămâne o săptămână. Finalista de la Roland Garros se va odihni şi se va relaxa în această perioadă alături de familie şi de prieteni.