Primarul General Gabriela Firea a declarat astăzi că și-ar dori o îmbunătățire a relațiilor dintre Guvern și autoritățile locale. Primăria Capitalei nu cere de la Executiv finanțări, ci adoptarea, prin hotărâri de guvern sau ordine de ministru, a unor reglementări care să permită rezolvarea unor probleme ale Bucureștiului, a spus Firea.

Edilul Șef a explicat că a semnalat, în numeroase rânduri, Ministerului Transporturilor situația podului de cale ferată din Parcul Herăstrău, unde se petrec numeroase accidente mortale. Parcul Herăstrău este în administrarea Municipalității, dar podul de cale ferată și zona de protecție a acestuia se află în administrarea celor de la Transporturi. De aceea, am cerut fie ca Ministerul Transporturilor să construiască o pasarelă pietonală, în apropierea podului feroviar, fie să ne dea nouă acordul pentru a construi. Nu am primit nici un răspuns, a explicat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai subliniat că, dacă anumiți miniștrii din actualul guvern vor fi remaniati sau Cabinetul Grindeanu, în integralitatea sa, va fi schimbat, acest lucru nu se datorează nemulțumirilor Primarului General. Este vorba despre o evaluare a ceea ce actualul guvern a reușit să facă, față de ceea ce PSD și-a asumat, prin programul de guvernare.