Pe data de 20 mai 2017, oraşul Călimăneşti împlineşte 629 de ani de la prima atestare documentară. Localitatea sub denumirea de Călimăneşti este atestată documentar prima dată la 20 mai 1388 de către Mircea cel Bătrân. Cu această ocazie, administraţia locală a oraşului a pregătit trei zile de spectacole, cu muzică, joc şi voie bună.

Evenimentele se vor desfăşura în perioada 19 – 21 mai 2017. Pe lângă activităţi sportive şi culturale, pe călimăneşteni îi aşteaptă trei zile cu trei concerte de muzică pentru toate gusturile. Astfel, vineri, la ora 18.00, pe scena Teatrului de Vară „Florin Zamfirescu” vor concerta Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu, Doiniţa Dolănescu, Sebastian Stan, Formaţia profesionistă Rapsodia Vâlceană, Ansamblul Strugurelul din Drăgăşani şi Ansamblul Doina Oltului din Călimăneşti.

Sâmbătă, la ora 18.30, în Parcul Central vor cânta Pepe Latin Music şi Conexiuni Band. Duminică, în ultima de zi de sărbătoare a oraşului Călimăneşti, de la ora 18.00, spectacolul de la Teatru de Vară îi aduce pe Proconsul Band şi Black Ice Band.