„Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, organizată de Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, a fost distinsă cu mențiunea specială a European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Awards 2017.

Juriul a acordat 13 mențiuni speciale pentru proiecte culturale din 11 țări europene. Unul dintre proiectele care au primit această distinctie specială la categoria Educație, formare profesională și acțiuni de conștientizare, este Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale.

Este o mare realizare pentru Muzeul ASTRA și o recompensă pentru munca tuturor colegilor noștri. Sperăm ca în viitor să venim chiar cu marele premiu acasă. (Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al CNM ASTRA)

Ajunsă la cea de-a XXII-a ediție, Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale va avea loc în perioada 25-30 iulie 2017 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Despre Europa Nostra

De aproape 40 de ani, Europa Nostra sărbătorește și promovează bunele practice din domeniul patrimoniului cultural. Premiile Europa Nostra au fost înființate în anul 1978 pentru a oferi recunoaștere inițiativelor deosebite în conservarea patrimoniului cultural. Până în 2001, au fost acordate peste 650 de premii pentru tot atâtea proiecte exemplare, devenind sursă de inspirație pe tot continentul prin puterea exemplului.

Începând cu anul 2002, ceea ce a început ca o initiativă a fundației Europa Nostra, a primit patronajul Uniunii Europene și a devenit Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural / Premiile Europa Nostra 2017. Lansat de Comisia Europeană, a devenit cel mai prestigios premiu în domeniul patrimoniului cultural, omagiind cele mai bune realizări din domeniul conservării, cercetării, educației, formării profesionale sau acțiunilor de conștientizare. Din 2002 au mai fost răsplatite peste 400 de realizari remarcabile în aceste domenii.

 

Cristina Bălău – Radio Cluj

Împarte cu prietenii tăi: