Organele de control au depistat o cantitate impresionantă de produse ce fac parte din programul dedicat elevilor, și care erau aruncate pe un teren din cartierul Noua.
Reprezentanții DSVSA care au sosit la fața locului au prelevat probe din produsele aruncate pe domeniul public, spune șeful serviciului antifraudă al DSVSA Brașov, Sorin Ilie.

Garda de Mediu Brașov va ridica produsele alimentare aruncate și va încerca să depisteze cine se face vinovat de această situație, spune comisarul Cristina Veștemean.
Cetățenii din zonă se pare că au un obicei în a arunca gunoiul pe terenul nefolosit, care totuși este domeniu public, iar cei care nu respectă legea riscă amenzi, spune Anca Lăutaru, reprezentanta Poliției Locale Brașov.

Deși deocamdată se fac cercetări, există suspiciuni că laptele și cornurile găsite pe câmp ar proveni de la Școala generală Nr.9, care este în imediata apropiere a terenului. Conducerea școlii însă neagă orice legătură cu acest incident, spune directorul adj.al instituției de învățământ, prof. Mariana Ciorbă.

Poliția Locală atrage atenția locuitorilor din Cartierul Noua că vor fi intensificate controalele în zonă iar cei depistați că aruncă deșeurile menajere pe domeniul public și nu la pubelele de gunoi, riscă amenzi usturătoare.

Vali Blajovan – Radio Mures