Tinerii care se casatoresc vor primi un ajutor financiar de 1.500 de lei de la Primaria Capitalei!

Propunerea a fost adoptată în şedinţa de astazi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Exista, insa, unele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca proaspetii casatoriti, spune primarul Capitalei, Gabriela Firea. Cel putin unul dintre soti trebuie sa fie la prima casatorie; sa locuiasca in Bucuresti si sa aiba varsta cuprinsa intre 18-35 ani

Sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti.

La sediul centrului trebuie depuse o cerere si o copie a certificatului de casatorie, conforma cu originalul. Stimulentul financiar poate fi solicitat in termen de 45 de zile de la data casatoriei.

Acordarea acestui ajutor vine pentru a-i incuraja pe tineri să-şi întemeieze familii, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

In sedinta CGMB de astazi, s-a mai stabilit ca taxele pentru firmele care organizeaza evenimente in centrul Capitalei sa fie mai mari.

Primăria Generala a majorat taxele pentru manifestarile ce vor fi organizate in Pietele Constituţiei, Victoriei, George Enescu, Universităţii şi Alba Iulia.

Tot astazi, Primaria a decis sa amendeze firmele care NU semnalizeaza lucrarile si nu repara gropile din asfalt.
Sancțiunea maximă e cea prevăzută de lege – 5 mii de lei, a adăugat primarul-general.

Primaria Capitalei va inaspri si amenzile în vederea menținerii curățeniei pe domeniul public.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat proiectul de hotărâre în baza căruia valoarea minimă a amenzilor pentru cei care aruncă resturi de țigări sau alte deșeuri pe domeniul public, precum și pentru cei care deteriorează mobilierul stradal va crește de la 200 la 2.000 de lei.

Primarul general, Gabriela Firea, a subliniat că adoptarea acestei hotărâri reprezintă o corelare a amenzilor din București cu cele stabilite la nivel european în ceea ce privește nerespectarea normelor de salubritate.

Ea a adăugat că își dorește ca astfel de amenzi să nu fie aplicate niciodată, ci să reprezinte pentru cetățeni un prilej de a conștientiza importanța grijii care trebuie acordată spațiului public.

Hotărârea prevede creșterea amenzilor până la 5.000 de lei pentru o serie de contravenții care până în prezent erau sancționate cu cel mult 2.000 de lei, în timp ce valoarea minimă a amenzilor va crește de la 200 la 2.000 de lei.

Consiliul General al Capitalei a mai adoptat o hotărâre în baza căreia se vor majora amenzile pentru nesemnalizarea lucrărilor de infrastructură pe domeniul public.

Documentul prevede majorarea amenzilor pentru nerespectarea prevederilor Brevetului Verde.

Astfel, pentru persoanele fizice amenzile vor fi cuprinse între 500 și 3.000 lei, față de 100 — 500 de lei în prezent, iar pentru persoane juridice între 1.500 și 5.000 de lei, față de 500 — 2.500 de lei în prezent.