Zonele vizate sunt cele trei locuri din Brașov care la fiecare ploaie torențială formează mini-lacuri ce blochează circulația ore în șir.

Compania Apa a demarat lucrările pentru îmbunătățirea sistemului de preluare a apelor meteorice din zona Stadionului Tineretului, acolo unde la fiecare ploaie torențială se formează bălți mari și cu o adâncime apreciabilă, care perturbează circulația auto în zonă.

Lucrările au demarat încă de anul trecut cu decolmatarea Canalului Timiș, iar acum se continuă cu montarea unor rigole precum și a unor guri de scurgere corespunzătoare, care să preia un debit mai mare de apă pluvială. Totodată, va fi amenajat un sistem de canalizare paralel cu cel existent, care va fi legat la Canalul Timiș.

Reprezentanții Companiei Apa au arătat că totuși, la o ploaie torențială, zona se va mai inunda, însă apa nu va mai sta atât de mult pe carosabil cum s-a întâmplat până acum, când zona a fost blocată mai bine de 4 ore.

Aceleași lucrări de decolmatare a canalelor și de montare a unor guri de scurgere mai mari, vor avea loc și pe Bulevardul Gării dar și sub pasajul de cale ferată de pe 13 Decembrie, alte două locuri din Brașov care la ploi torențiale, sunt blocate ore în șir de apa care se strânge pe carosabil și care ajunge chiar și la o înălțime de aproape jumătate de metru.

Vali Blajovan – Radio Mures