Portugalia a castigat cea de-a 62-a editie a concursului Eurovision iar Romania a incheiat concursul din acest an pe locul sapte.

IMG_7842Vecinii moldoveni s-au clasat pe locul trei, reprezentati de Sunstroke Project iar pe locul doi este Bulgaria.

La juriu, Romania a primit 12 puncte din partea Moldovei, 10 din Muntenegru si 3 din Azerbaidjan.
In ceea ce priveste votul publicului, tara noastra a primit 282 de puncte.

Salvador Sobral, castigatorul din acest an, are 27 de ani iar emotionanta piesa „Amar IMG_7840pelos dois” a fost compusa de sora sa.
Interesant este faptul ca a castigat selectia pentru Eurovision in Portugalia cu mari emotii. Cand a fost desemnat invingator si a trebuit sa urce din nou pe scena, a avut nevoie de ajutorul surorii pentru a canta.
Anuntul oficial pentru presa si pentru organizatorii competitiei a fost ca Salvador a suferit doua operatii de hernie si ca are nevoie de repaus pentru a se recupera.
IMG_7844Tocmai de aceea la Kiev, la repetitiile pentru concurs, Luisa, sora sa, i-a tinut locul.
Momentul din semifinala insa i-a lasat fara cuvinte pe jurnalistii acreditati la Eurovision. In sala s-a asternut linistea cand Salvador a inceput sa cante.
In Spania, copiii ii canta la scoala piesa.
Povestea de dragoste din versurile piesei se incheie cu un mesaj sugestiv: „daca inima ta nu vrea sa sufere, inima mea poate iubi pentru amandoi”.

Finala de aseara nu a fost lipsita de incidente.
In timpul reprezentatie Jamalei, cea care a castigat concursul anului trecut, un spectator a urcat pe scena si si-a dat pantalonii jos, fiind imediat retinut de fortele de ordine.