Saptamana aceasta, actualele tarifele maxime pentru RCA urmeaza sa expire. Primele informatii despre noile tarife au aparut insa abia acum, pe surse

Potrivit surselor Profit.ro, chiar daca pretul asigurarii obligatorii nu va mai fi stabilit prin lege, ci calculat pe baza unui tarif de referinta stabilit de ASF, acesta nu va putea depasi un anumit nivel. Mai precis, politele nu vor putea fi vandute cu un pret care sa depaseasca cu mai mult de 50% tariful de referinta calculat de ASF ajustat cu valoarea bonusului sau malusului fiecarui sofer.

Este vorba de un model de calcul care functioneaza deja in Austria, scrie Profit.ro, si care ii penalizeaza pe soferii care au avut recent accidente si, in schimb, reduce pretul politei pentru cei care au avut o perioada lunga fara evenimente rutiere.

Noile tarife de referinta, conform Profit.ro, nu difera semnificativ de cele vechi, ba chiar sunt mai mici in cazul soferilor in varsta care conduc masini cu capacitate cilindrica redusa. Transportatorii nu vor avea nici ei de platiti in plus mai mult de 5%.

Împarte cu prietenii tăi: