Cel mai mare salam de biscuiți din România în lungime de 25 de metri, a fost realizat de chef Cosmin Toma.
Cosmin nu a gătit singur, au fost alături de el peste 20 de chefi din Timișoara, Deva și București dar şi 10 elevi de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Evenimentul a făcut parte din cea de-a II-a ediţie a Festivalului ”Alba Carolina Food Fest”.
Pentru obținerea acestuia s-au folosit 27 kg de biscuiți, 4 kg ciocolată, 4 kg rahat, 2 kg nucă de cocos, 11 litri de lapte, 30 pachete de unt, 7 kg zahăr, 35 de esențe de rom, 1 kg stafide și două linguri de sare.
După mai bine de două ore de muncă, a rezultat un salam de biscuiți în formă triunghiulară. ”Ruda” de salam de biscuiți a fost măsurată de către organizatorul FOOD FEST, Elena Gabriela Vida și de viceprimarul Alba Iuliei, Paul Voicu.
În final , salamul de biscuiți, a fost împărțit în aproximativ 600 de porții și oferit spre degustare albaiulienilor și turiștilor.
Am păstrat ”rețeta bunicii”, cu cacao, lapte, margarină, zahăr și esență de rom, la care am schimbat margarina cu untul și am adăugat, ciocolată, nucă de cocos, stafide înmuiate în rom și sare, a spus chef Cosmin Toma, din Alba Iulia,  cel care a avut inițiativa realizării celui mai lung și delicios salam de biscuiți din țară, stropit cu parfum comestibil.
Cezar Firu – Radio Cluj
Împarte cu prietenii tăi: