Zicala „Să fugi de boală, ca de moarte” se potrivește perfect condițiilor din spitalul Orășenesc din Negrești Oaș. Un pacient internat acolo a filmat imagini de groază din această clădire care pare una părăsită.

În filmare se văd băile, duşurile şi unele saloane, care arată îngrozitor, pline de igrasie, rugină și mucegai. Dacă în saloane, țevile sunt ruginite, iar pereţii scorojiţi, uşile de la baie par necurăţate, clanţele ruginite, iar duşurile lasă de dorit. Conducerea spitalului ştie că băile sunt mizere, duşurile la fel şi că mobilierul din saloane este ruginit și deteriorat, dar…se scuză.

Dacă te internezi în spitalul orăşenesc din Negreşti Oaş din judeţul Satu Mare cu siguranţă devii o victimă!

Lipsurile se văd de pe holuri. Imaginile trimise de un pacient internat la Secţia de Gastroenterologie arată clar că greaţa nu trece cu pastile, ci cu investiţii serioase! Deşi aici ajung să fie trataţi oameni din tot judeţul, clădirea pare să fie abandonată.

 

Clădirea a fost dată în folosinţă în 1956, iar în ultimii 15 ani nu au fost efectuate reparaţii capitale. Totuşi, directorul spitalului vine cu o veste bună. Banii pentru lucrări există şi în curând urmează să fie făcute reparaţiile necesare. Dr. Diana Mitruț, directorul Spitalului Orăşenesc Negreşti Oaş:

Cu siguranţă condiţiile de pe gastro şi de pe ginecologie vor fi îmbunătăţite, oricum aveam de gând anul trecut să le facem. nu am avut timp ca fizic să le facem că am avut alte reparaţii de făcut la secţia de boli cronice şi cardiologie. (Dr. Diana Mitruț, directorul Spitalului)

Anul trecut Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş se afla pe lista unităţilor medicale cu nereguli grave, întocmită de Ministerul Sănătății, după scandalul dezinfectanţilor, iar acum autorităţile promit că în câteva luni situaţia va fi remediată.

 

Tiberiu Szasz – Radio Cluj

Împarte cu prietenii tăi: